24 Aralık 2012 Pazartesi

Gümüş Kemer İnce Bele :))))



İnce bir bel kim istemez ki! Birçok kıyafetin ve tabi gelinlik modelinin de ince belde daha bi güzel durduğunu kabul etmek gerek. Eğer çok fazlalığınız yoksa evde bazı hareketlerle belinizi inceltebilirsiniz.
Bu sağa sola esneme hareketini 100 sağ bittikten sonra 100 sol şeklinde yapabilirsiniz. Evinizde ağırlık varsa(1 kiloluk olabilir), esnediğiniz taraftaki elinize almanız, hareketi daha etkili yapacaktır.


Bu hareketi yaparken ayaklarınız daimi karşıyı göstermeli. 100 kez de bu hareketi yapabilirsiniz. Bu hareketi sert bi yere oturarak ve bir oklavayı yere paralel biçimde ensemize koyarak da yapabiliriz.




Mekik çekmek de göbek eritme için gerekli hareketlerdendir.
1) Uzanıp Doğrulma:
Genel abdominal (karın bölgesi kasları) egzersizidir. Fakat, ön karın kasları için yetersizdir. Bu egzersizde, büyük bel kası çalıştırılır.
2) Zorlama:
Üst karın kasları için ana egzersiz türüdür. Bel hareket ettirmeden karnınızın üst kısmını yukarı kaldırarak yapılır.
3) Kalça Kaldırma:
Alt karın kasları için gerekli bir egzersizdir. Vücudunuzun üst kısmını oynatmadan kalçanızı yukarı-aşağı hareket ettirin.
4) Yana Doğru Mekik:
Yan karın kasları için gerekli hareketlerdir. Soldan sağa doğru yaptığınızda, sol dış kaslar ve sağ iç kaslar çalışır. Sağdan sola doğru yaptığınızda ise sağ dış kaslar ve sol iç kaslar çalışır.

Ben mekik hareketlerinin her birini şimdilik 25'er kez yapıyorum. Daha sonra artırmayı düşünüyorum. Sonuçları paylaşıcam bakalım belim ne kadar incelicek :))


4 yorum:

  1. bayıldım bunlara ben de her gün düzenli egzersiz yapıyorum, bunlardan da biraz ekleme yapıcam, bakalım belim incelecek mi? çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım incelir, hele düzenli yapılırsa neden incelmesin:)

      Sil
  2. faydalı bir paylaşım olmuş zira herkeste ufak çaplıda olsa birşeyler yapması laızmm :D yaz geliorr

    YanıtlaSil
  3. doğru:) kışın depoladıklarımızı yavaş yavaş atmalıyız :))

    YanıtlaSil

İzleyiciler